top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

Werktuigbouw stage

Hoi, mijn naam is Mart en ik ben 22 jaar. Momenteel volg ik de bacheloropleiding Werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool in Delft. Bij mijn opleiding worden groepsprojecten uitgevoerd, waarbij de vakken ter ondersteuning zijn. Tijdens deze projecten wordt er veel rekening gehouden met duurzaamheid van systemen en materialen.


Ik ben in aanraking gekomen met bodemenergie door een groepsproject over Villa Ockenburgh. Villa Ockenburgh is een monumentale villa op het Landgoed Ockenburgh dat gerestaureerd wordt. De opdracht was om de villa zelfvoorzienend te maken, door deze van duurzame elektriciteit en warmte te voorzien. Tijdens dit project ben ik veel te weten gekomen over WKO-installaties en warmtepompen. Dankzij dit project raakte ik geïnteresseerd in bodemenergie en de mogelijkheden daarvan.


Ik vind het top dat VHGM mij een stage/kans aanbiedt om ervaring en kennis op te doen op het gebied van bodemenergiesystemen.


Momenteel ben ik al drie weken aan het werk en heb daarbij al veel geleerd. Ik heb het erg naar mijn zin en er hangt een goede onderlinge sfeer. Ik hoop aan veel projecten mee te werken, zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen binnen dit vakgebied.

4 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page