top of page
De kracht van Bodemenergie

Blijf duurzaam op de hoogte

Ontdek de Laatste Trends in Bodemenergie en Aquathermie

VHGM: Een wereld constant in beweging

De wereld van Bodemenergie en Aquathermie staat niet stil, het is constant in beweging. Wij zouden geen VHGM zijn als wij de nieuwste ontwikkelingen niet op de voet zouden volgen en daarop zouden anticiperen.

Kansen laten we daarom niet liggen, maar vertalen deze juist met passie en constant vernieuwde kennis naar duurzame oplossingen. Met een goedwerkend klimaatsysteem als resultaat.

Daar staan wij voor!

Ook VHGM intern zit niet stil. Dit is inherent aan wat er buiten de muren gebeurt. We blijven als team van experts ons specialiseren om ondernemers, projectontwikkelaars, gemeenten, Esco's, gebouweigenaren en andere samenwerkingspartners te helpen de groene stap te zetten naar een duurzame gebouwde omgeving.

Wat betekent dit concreet? We dagen elkaar uit ‘out of the box’ te denken. Wij zijn al jaren trouw aangesloten bij de branchevereniging. Intern houden we elkaar scherp door middel van kennisoverdracht, studie, veldwerk, actief meedenken met mensen uit onze doelgroepen, en fungeren als sparringpartner.

Ons voornemen is om deze voorbeelden op regelmatige basis met jullie te delen.

Ontvang als eerste toegang tot nieuwe ontwikkelingen

Een paar belangrijke peilers:

2024:

Bodemenergie circulair:

Het projectplan voor het onderzoek naar het bevorderen van circulariteit in bodemenergie, geïnitieerd door VHGM, is goedgekeurd. Dit onderzoek betreft een PPS (Publiek-Private Samenwerking), waarbij het projectteam bestaat uit KWR, TNO en diverse brancheorganisaties. Het komende jaar zal worden gewijd aan de verdere ontwikkeling van het projectteam en de aanvang van het onderzoek. Verdere details volgen binnenkort.

2024:

Gemeentelijke bronnetten:

De rol van gemeenten verandert met de introductie van de nieuwe Wet Collectieve Warmtevoorzieningen. VHGM biedt ondersteuning en draagt bij aan de ontwikkeling van deze bronnen met open bodemenergiesystemen. Het eerste bronnet dat we in 2024 ontwerpen, is bestemd voor de gemeente Haarlemmermeer. Dit project kun je op de voet volgen op onze nieuwe projectpagina!

Samenwerkingspartners.jpg

2024:

Kennissessies:

Het afgelopen jaar heeft VHGM diverse kennissessies verzorgd voor onze partners. Ook dit jaar streven we ernaar om van deze boeiende vorm van kennisdeling gebruik te maken. Als je hier ook interesse in hebt, komen we graag bij je langs!

Kennis kun je vermenigvuldigen door het te delen!

VHGM WKO Triplet-WP Monobron .jpg

2024:

WKO-Triplet:

VHGM heeft in samenwerking met Schouten Techniek de eerste twee WKO-triplet systemen van Nederland ontwikkeld. De ervaringen van deze projecten in Zandvoort en Haarlem gaan we in 2024 delen met de markt.

2024:

Nieuwe tooling interferentie:

Voor het maken van interferentieberekeningen hebben we onze tooling geoptimaliseerd. Op de kaart kunnen we bronlocaties verslepen waarbij real-time de interferentie wordt berekend. Dit maakt het ontwerpen nog eenvoudiger en kan optimaler worden ingestoken.

Word een voorstander van duurzaamheid –

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Waarom?

  1. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  2. Profiteer van onze expertise voor nauwkeurige inzichten.

  3. Vergroot je professionele kennis.

  4. Ontvang aankondigingen over evenementen, conferenties, webinars en andere mogelijkheden om je duurzame kennis uit te breiden.

  5. Laat je inspireren voor (toekomstige) projecten.

  6. Krijg toegang tot exclusieve content, zoals diepgaande artikelen, casestudy's en boeiende whitepapers.

  7. Ontdek wellicht oplossingen voor problemen waar je tegenaan loopt. 

  8. Kortom, verzamel alle benodigde informatie op één plek.

Artist-Impressie-HBB-Groep-Open-de-Koepel.1.jpg

Ontvang exclusieve toegang tot webinars en whitepapers door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste webinars en whitepapers, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw doelgroep. Eerder hebben we met succes een whitepaper gepresenteerd voor gemeenten over bodemenergieplannen, waarbij de nadruk lag op het beheer van de ondergrond en warmtebronnen. Dit smaakt naar meer!

Meld je aan

Meld je aan

Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page