top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

Theater Emmen

Onder de naam Atalanta werkt de gemeente Emmen aan drie hoofdprojecten in het centrum van Emmen. Een van die drie projecten omvat de realisatie van een nieuw dierenpark, Wildlands Adventure Zoo Emmen, en een theater, Atlas Theater. De entree van het park en theater zullen worden samengebracht in één gebouw met een bijzonder spraakmakende architectuur. Het theater zal bestaan uit twee zalen: een grote zaal/schouwburgzaal met ongeveer 800 stoelen en een kleine zaal met 300 zitplaatsen. Het theater opent haar deuren in oktober 2016.


Het moderne theater biedt tijdens het theaterseizoen een divers en aantrekkelijk programma. De ruimten kunnen – in combinatie met activiteiten in het dierenpark – worden ingezet voor bijvoorbeeld congressen en symposia.


Voor de energievoorziening zal gebruikt gemaakt gaan worden van een duurzaam klimaatsysteem volgens het principe van warmte- en koudeopslag.


Hierbij hebben Waterleidingmaatschappij Drenthe en dochteronderneming EQUA een bijzonder ontwerp bedacht. Het warmte- en koudeopslagsysteem zal worden gekoppeld aan een laag temperatuur leidingnet. Dit leidingnet wordt op 10 tot 12 graden gehouden door warmte en koude uitwisseling met drinkwater van het nabijgelegen drinkwaterproductiestation. Een mooi voorbeeld van een combinatie tussen drinkwaterproductie en bodemenergie!

VHGM zal op basis van ons specialisme in bodemenergiesystemen zijn bijdrage leveren aan het ontwerp van dit innovatieve systeem.

4 views0 comments

Comentários


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page