top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

The city Post, Zwolle

Een mooi duurzaam project in de schijnwerpers

In het hart van de Zwolse Spoorzone wordt het oude postsorteercentrum omgebouwd tot een multifunctionele uitvalsbasis voor zakelijk Zwolle. Uitgerust en ingericht met een duurzaam karakter, wordt ‘The City Post’ een uitvalsbasis voor ondernemers die met een blik vooruit, gezond en duurzaam topprestaties willen leveren.


Wat ons aanspreekt, is het duurzame en natuurlijke karakter. Geen compromissen en concessies aan kwaliteit en uitstraling. Van grote raampartijen met triple/HR+++ glas voor natuurlijke warmte, zonnepanelen voor energieneutraal ondernemen, hoogwaardig circulair materiaalgebruik voor grondstof- en CO2-reductie, tot warmtepompen en het daaraan vastgekoppelde bodemenergiesysteem dat het pand voorziet van verwarming én verkoeling. Het gebouw gaat, met de blik op 2050 dus compleet van het gas af. Het geeft ‘The City Post’ met deze voorzieningen een AAA- energieprestatie.


Toekomstbestendig

VHGM heeft voor DC Vastgoed het ontwerp en de vergunningen van het bodemenergiesysteem verzorgd. Dit in samenwerking met Ingenieursburo Linssen die het installatieadvies hebben verzorgd. Daarnaast hebben wij het ontwerp verzorgd van de hemelwaterinfiltratie en het ondergrondse deel van de sprinklerbron. VHGM heeft DC Vastgoed vervolgens ondersteund door middel van het schrijven van een bestek om tot een goede uitvraag en aanbesteding te komen. Eteck zal het bodemenergiesysteem realiseren samen met De Groot Installatietechniek en Nathan Projects, en vervolgens het energiesysteem exploiteren. VHGM ondersteunt DC Vastgoed bij de begeleiding van de uitvoering en zorgt daarbij voor de kwaliteitsborging van het OBES. De werkzaamheden zijn gestart, de oplevering is voorzien medio 2023.


Een project om trots op te zijn!


Ook benieuwd wat VHGM kan betekenen voor jouw duurzame project? Samen met een betrokken team, bestaande uit verschillende disciplines, werken we met elkaar en met jou om een goed resultaat voor jouw project en omgeving te bereiken. Neem contact op door middel van bellen (023) 584 11 22 of mail ons info@vhgm.nl

27 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page