top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

Stage FloPy

Ben je (geo)hydroloog en lijkt het je leuk om in een klein team mee te werken aan de verbetering van onze FloPy scripts voor allerlei grondwater vraagstukken? Wellicht is dit dan iets voor jou!


VHGM

Wij houden ons al bijna 20 jaar bezig met de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland. Dit doen we door advisering en het ontwerpen van bodemenergiesystemen. Zowel het aantal open als gesloten systemen neemt met een rap tempo toe in deze energietransitie. En dat betekent een hoop rekenwerk!


Daarnaast houden we ons ook bezig met projecten op het gebied van bemalingsadviezen en grondwatermonitoring.


Voor het opstellen van onze rekenmodellen maken we gebruik van MODFLOW. Voor de aansturing van MODFLOW zijn we onlangs overgeschakeld op Python gebruikmakend van de package FloPy. We willen onze eigen FloPy scripts verder optimaliseren voor de verschillende (typen) bodemenergiesystemen en bemalingen waar we aan werken. Als voorbeeld kun je denken aan het doorrekenen van hydrothermische situaties voor bestaande systemen met een nieuw gepland systeem. Het verder automatiseren en verbeteren van de modellen levert veel tijdswinst en aanvullende informatie op.

We zoeken een student die het leuk vindt te programmeren en kennis heeft van (geo)hydrologie om ook de resultaten te kunnen interpreteren. Naast het verbeteren van onze scripts krijg je ook de mogelijkheid je creativiteit los te laten op het visualiseren van de resultaten. Uiteraard begeleiden we je in deze stappen en krijg je een leuke (stage)vergoeding.


Lijkt het je wat naast je studie of om stage-ervaring op te doen in het bedrijfsleven, schroom dan niet en laat je gegevens achter op recruitment@vhgm.nl

3 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page