top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

Nieuwe collega Rik van den Oever

We zijn blij onze nieuwe collega Rik te verwelkomen bij VHGM. We zien in Rik een persoon die veel zin heeft om zijn loopbaan te starten bij een duurzaam bedrijf. Hieronder stelt Rick zich voor:


Hoi, mijn naam is Rik en ik werk sinds april bij VHGM als junior specialist geohydrologie. Ik heb mezelf optimaal voorbereid op deze baan door het behalen van de bachelor Aardwetenschappen aan de VU in Amsterdam en door de master Water Science and Management af te ronden aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens deze master heb ik een grondig inzicht verkregen in moderne watermanagementtechnieken en waterbeleid vanuit een perspectief van duurzame ontwikkeling. Daarbij heb ik interdisciplinair gewerkt met stakeholder analyses en maakte ik kennis met de geohydrologische modellen zoals iMod en Modflow.


Voor mijn MSc scriptie heb ik 8 maanden een internship gedaan. Hierbij heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de meteorologische karakteristieken van droogte- en hitteperioden en naar de impacts van droogte en extreme hitte in New Orleans en in Nederland.

In mijn werkzaamheden hoop ik op een positieve manier impact te kunnen maken op de directe omgeving met oog op innovatie en duurzaamheid. Ik ben daarom ook blij dat VHGM op mijn pad is gekomen en mij de kans biedt om Nederland te verduurzamen en mijzelf te ontwikkelen tot volwaardig geohydroloog.


Fun fact

Van den Oever? Waar hebben we die naam eerder gehoord. Het klopt dat Ineke de zus is van Rik en we dus een familie binnen een familiebedrijf hebben werken. Dat vinden wij als team alleen maar leuk!

4 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page