top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

Frederik Bokma - Op zoek naar nieuwe uitdagingen

Stage

Frederik is in februari van dit jaar bij ons gestart als stagiair. Hij heeft zijn vaardigheden met Python gebruikt om voor ons een FloPy-code te schrijven, zodat wij in de toekomst sneller en betere grondwatermodellen kunnen maken. Deze modellen zijn nodig om de hydrologische en hydrothermische effecten van bodemenergiesystemen te kunnen berekenen.

Met deze FloPy-code kan VHGM complexere situaties eenvoudiger modelleren en daardoor sneller doorrekenen. Dit geldt voor zowel open bodemenergiesystemen als gesloten bodemenergiesystemen (interferentie). Ook berekeningen voor het aantrekken van de redoxgrens en zoet/zout grensvlakken zijn nu eenvoudiger te berekenen. VHGM zet zich in om op alle fronten van bodemenergiesystemen up-to-date te blijven, zodat wij óók in de toekomst onze opdrachtgevers steeds beter van dienst kunnen zijn.


Corona

Voor Frederik brak net als voor de rest van Nederland een gekke tijd aan met de Corona-crisis die ons in haar greep kreeg in maart van dit jaar. Hij was net lekker op dreef met zijn eindstage bij VHGM toen hij ineens, net als zijn collega’s, thuis moest gaan werken. Voor niemand was dit eenvoudig, maar zeker voor een stage geeft dat extra complicaties. Gelukkig waren de juiste communicatiemiddelen op tijd geregeld en werd Frederik goed begeleid vanuit het bedrijf. Mede daardoor heeft hij zich er goed doorheen weten te slaan. Hiervoor zijn een goede weerstand en een flexibele houding nodig. Dat is aan Frederik wel toevertrouwd!


“Ik wil projecten doen” Na een lange periode van onderzoek, code schrijven en templates ontwikkelen, zei Frederik: “Ik wil projecten doen”. Laten we er bij VHGM daar nu genoeg van hebben! Frederik gaat zich bij ons inzetten voor het maken van modelstudies en verdere verbetering van FloPy. Wij zijn benieuwd waar zijn interesses nog meer liggen! Vanaf 1 september komt Frederik bij ons werken als Junior specialist Geohydroloog.


Frederik stelt zich voor:

Mijn naam is Frederik Bokma en ik kom uit Amsterdam. Als hobby vind ik het heerlijk om in een luie stoel een goed boek te lezen. Naast alle uren die ik voor werk achter mijn computer zit, speel ik graag ook nog een spelletje. Om al dat luie zweet eruit te krijgen, ben ik aan het hardlopen. Daarnaast wil ik nog wel eens een leuke pot tennis spelen met vrienden. Ik heb de bachelor Aardwetenschappen aan de VU gedaan en de master Earth, Surface & Water (track: hydrologie) aan de Universiteit Utrecht. Ik heb het altijd interessant gevonden hoe de aarde in elkaar steekt en hoe wij als mensen met het milieu omgaan. Eén van de leuke aspecten van VHGM is dat zij zich vol enthousiasme inzetten om met bodemenergie en aquathermie milieuvriendelijke alternatieven bieden. En daarmee de wereld een stukje beter te kunnen maken. De schaal van het VHGM-team zorgt ervoor dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, maar dat je ook alle verschillende aspecten van het bedrijf ervaart. Die diversiteit aan uitdagingen en vriendelijkheid binnen het team maakt dit een geweldige plek om jezelf verder te ontplooien!

3 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page