top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

Even voorstellen: Ineke van den Oever

Hoi, mijn naam is Ineke, ik ben 23 jaar en net afgestudeerd voor mijn Master Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht. Binnen deze Master volgde ik de richting Energie & Materialen, waarbij ik kennis heb opgedaan over verschillende duurzame energie systemen en het efficiënt gebruik maken energie en materialen. Ik raakte geïnteresseerd in duurzame energie, doordat mijn ouders 16 jaar geleden kozen om een zonneboiler en zonnepanelen te plaatsen op ons dak. Verder denk ik dat duurzame energie een belangrijk alternatief is om het huidige gebruik van fossiele brandstoffen, met een negatief effect op het klimaat, te verminderen.


Voordat ik aan mijn Master begon, heb ik een Bachelor Aarde & Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond. Deze Bachelor bekijkt huidige ontwikkelingen, zoals de klimaat verandering vanuit aardwetenschappelijk, economische en sociaal perspectief. Vooral de veldwerken tijdens mijn studie vond ik altijd erg leuk. Zo heb ik bijvoorbeeld de effecten van kunstsneeuw in Oostenrijkse skigebieden onderzocht.


Dit onderwerp heb ik niet geheel onverwacht gekozen, omdat een van mijn grootste hobby’s skiën is. Om mijzelf in het skiën te verbeteren heb ik ook een skileraaropleiding gevolgd. Helaas kom ik er in Nederland niet heel veel aan toe om les te geven. Andere hobby’s van mij zijn hardlopen, hockey en tennis.


Ik vind het erg fijn dat ik bij VHGM de kans krijg om ervaring op te doen op het gebied van bodemenergie systemen, vooral omdat het goed aansluit bij mijn interesses. Mijn eerste indruk van het bedrijf is erg positief. Er heerst een goede onderlinge sfeer en de kwaliteit van het werk staat hoog in het vaandel. Ik hoop aan veel projecten mee te kunnen helpen en op deze manier veel te leren.

3 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page