top of page

Duurzame project blogs

Bodemenergie! Het perfecte fundament om op te bouwen!

  • Writer's pictureEsther Roest

15 jaar VHGM

Vandaag bestaan we 15 jaar! In het jaar 2002 is Stef van Harlingen op 5 december naar de KvK gestapt om zijn onderneming in te schrijven. Door te kiezen voor de naam Van Harlingen Grondwater Management wilde hij zich voornamelijk richten op het ontwerp en de uitvoeringsbegeleiding van bodemenergiesystemen (koude- en warmteopslag).

De eerste jaren werden de werkzaamheden nog vanuit huis verricht. Stef had een werkplek op zijn slaapkamer gecreëerd en zoon Mark verrichtte zijn eerste werkzaamheden voor het bedrijf op zijn zolderkamer. Toen er in 2005 een pand in Vogelenzang vrij kwam werd er niet geaarzeld en werd dit gelijk betrokken.


Naarmate Stef meer projecten in uitvoering kreeg werd het team uitgebreid. Door eerst nog te werken met studenten en afgestudeerden zag VHGM kans om langzaam groter te worden en deze mensen tot echte vakspecialisten op te leiden. Ten gevolge hiervan werd in 2012 het leegstaande pand tegenover het kantoor er bij gehuurd om voldoende plek te creëren.


Na ontzettend veel mooie projecten afgerond te hebben en met de crisis achter de rug besloten we te verhuizen naar Hillegom. Een nieuwe start met onze trouwe kern maar ook met nieuwe collega’s die het bedrijf weer een boost weten te geven.

Vandaag willen we iedereen bedanken die er voor heeft gezorgd dat we nog steeds met veel plezier ons werk mogen doen in deze fantastische branche. Opdrachtgevers, installateurs, booraannemers, gemeenten, bevoegde gezagen, adviseurs, maar vooral onze oude en huidige collega’s die hebben bijgedragen aan het opbouwen van VHGM.


Wij gaan genieten van een lekker stuk taart en vrijdag een gezellig bedrijfsuitje.

Op naar nog vele mooie en uitdagende jaren!4 views0 comments

Comments


Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page