top of page

Projecten die Nederland verduurzamen

SCYE010 - Schiedam

In het centrum van Schiedam wordt aan de ’s-Gravelandseweg het voormalige gebouw van de DCMR gerenoveerd. Het oude kantoorgebouw wordt gerenoveerd en maakt plaats voor circa 230 appartementen. Het betreft een grote verbouwing waarbij extra woonlagen worden toegevoegd en delen van de gevel worden gestript voor een nieuwe uitstraling.

Woongelegenheid wordt hier gecombineerd met werken, sporten en andere sociale aspecten wat het gebouw helemaal compleet maakt. Zo wordt er onder andere een dakterras aangelegd voor de bewoners en maakt het gebouw ‘stadstuinieren’ mogelijk.


Om te kunnen voldoen aan de klimaatwensen van het gebouw heeft de opdrachtgever gekozen voor een open bodemenergiesysteem. VHGM is benaderd om alle benodigde vergunning- en ontwerpwerkzaamheden, die dienen als basis voor het bodemenergiesysteem, hiervoor te verrichten.

Het project kenmerkt zich door een paar uitdagingen zoals de beschikbare ruimte, een naastgelegen monobronsysteem en het realiseren van voldoende balans in de bodem.


De planning is om in 2019 de bronnen te gaan boren.

Kort overzicht van het project

Onderwerp:

Ontwerp, vergunning

Projectontwikkelaars

Betrokken partijen:

Van Wijnen

Plaats:

Schiedam

Soort klimaatsysteem:

Open Bodemenergiesysteem

Boordiepte in meters:

Projectleider VHGM:

Mark van Harlingen

Ontwerp

Project fotogallerij

Neem contact op met VHGM

Ontwerp- en adviesbureau in Bodemenergie en Aquathermie

bottom of page